مریم میرزاخانی و مقدمه ای برای آن
مریم میرزاخانی ریاضی دان و یکی از نخبه های ایرانی و از اساتید دانشگاه استنفورد دنیا بود. نام مریم میرزاخانی در تاریخ ریاضیات جاودانه است. ما در این مقاله در خصوص بیوگرافیمریم میرزاخانی، علت مرگ مریم میرزاخانی، و اینکه ضریب هوشی <<مریم میرزاخانی>> چقدر بود؟ اطلاعات مفیدی را در اختیار شما عزیزان قرار می دهیم.مریم میرزاخانی اولین ایرانی و تنها زنیبود که برنده جایزه فیلدز شد. او در سال 2014 به دلیل کار بر دینامیک و هندسه سطوح ریمانی و فضاهای پیمانه ای آن توانست برنده مدال فیلدز شود که بالاترین جایزه در علوم ریاضیات به شمار می رود. زمینه فعالیت و تحقیقاتی او بر پایه نظریه تایشمولر، هندسه هم تافته، هندسه هذلولوی و نظریه ارگودیک بود.مریم میرزاخانی نابغه ریاضی جهان موفق شد که در سال 1999 میلادی راهی برای حل کردن یک مسئله ریاضی پیدا کند. او هم چنین در سال 2009 به دلیل کسب دستاوردهای خود در علوم ریاضیات توانست جایزه بلومنتال را از آن خود کند. شما قادر خواهید بود با ورود به وب سایت موفقیت موسسه ملکپور اطلاعاتی کاربردی و رایگان را در مورد ابعاد مختلف موفقیت کسب کنید.
مریم میرزاخانی و بیوگرافی مریم میرزاخانی
مریم میرزاخانی در 22 اردیبهشت سال 1356 و در شهر تهران به دنیا آمد. اصالت مریم میرزاخانی به زادگاه پدریش در طالقان استان البرز برمی گردد. پدر او احمد میرزاخانی مهندس برق و رئیس هیئت مدیره موسسه آموزشی نیکوکاری رعد بود. مریم پس از آن که تحصیلات ابتداییش را به پایان رساند در آزمون ورودی مدارس سمپاد (سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان) شرکت کرده و توانست وارد دبیرستان فرزانگان تهران شود. در سال های 1373 و 1374 که سال های سوم و چهارم دبیرستان بود توانست مدال طلا المپیاد ریاضی کشور را دریافت کند و پس از آن نیز در سال 1994 با شرکت در المپیاد جهانی ریاضی هنگ کنگ مدال طلای جهانی را با امتیاز 41 از 42 گرفت. هم چنین در سال بعد در المپیاد جهانی ریاضی کشور کانادا رتبه اول طلای جهانی را با نمره کامل به دست آورد. مریم میرزاخانی و رویا بهشتی اولین دخترانی بودند که توانستند وارد تیم المپیاد ریاضی ایران شوند اما مریم اولین دختری بود که توانست در المپیاد ریاضی ایران مدال طلا بگیرد. او دو سال مدال طلا گرفت و اولین دانش آموز ایرانی بود که توانست در آزمون المپیاد ریاضی نمره کامل دریافت کند. مریم میرزاخانی مقطع کارشناسی را در دانشگاه صنعتی شریف گذراند. آن گاه به دانشگاه هاروارد رفت و در کلاس های کورتیس مک مولن که از برندگان جایزه فیلدز بود شرکت می کرد. در نهایت در سال 2004 به سرپرستی مک مولن از دانشگاه هاروارد توانست دکترا بگیرد. پس از دریافت مدرک دکترا مریم تحت عنوان استادیار در دانشگاه پرینستون تدریس خود را شروع کرد. در سال 2005 درست یک سال بعد نشریه پاپیولار ساینس آمریکا این نابغه علم ریاضیات را به عنوان یکی از ده ذهن جوان دنیا انتخاب کرد. تا سال 2008 میرزاخانی در دانشگاه پرینستون ماند و طی این مدت به درجه یک استاد تمام رسید. آن گاه به دانشگاه استنفورد رفته و از اوایل ماه سپتامبر سال 2008 و در سن 31 سالگی در این دانشگاه به عنوان استاد تمام مشغول به تدریس شد. مریم میرزاخانی نابغه ریاضی جهان علاقه ای نداشت که در رسانه ها دیده شود و هم چنین از او مصاحبه های زیادی نیز در دسترس نیست. فیلم مورد علاقه او داگویل است. آرزوی کودکی او این بود که نویسنده شود. طبق گفته خودش بهترین لحظات زندگیم را رمان می خواندم و هر چیزی که به دستم می رسید را می خواندم. وی در سال 1384 با یان واندراک ازدواج کرد. همسر او نیز دانش یار ریاضی در دانشگاه استنفورد و هم چنین محقق پیشین علوم کامپیوتر نظری مرکز تحقیقات آی بی ام بود. یان اهل کشور چک می باشد. آناهیتا نام فرزندمریم میرزاخانی و یانمی باشد. در خصوص اینکهدخترمریم میرزاخانیکجاست هم او با پدرش زندگی می کند. در ماه اسفند سال 1376 او به همراه گروه دیگری از دانشجویان شرکت کننده در بیست و دومین دوره مسابقات ریاضی شهر اهواز راهی تهران شدند. طی حادثه ای اتوبوس به دره سقوط کرد. در این حادثه شش نفر از دانشجویان رشته ریاضی دانشگاه صنعتی شریف که اکثرا از برگزیدگان المپیاد ریاضی ملی و بین المللی بودند جان خود را از دست دادند. مریم میرزاخانی جز بازماندگان بود. در خصوص دینمریم میرزاخانیو اینکه چرا مریم میرزاخانی حجاب نداشت؟ جالب است بدانید که او به مذهب دلبستگی واقعی و عمیق داشت. او تمامی کارهایش را با رعایت موازین انجام می داد و تنها مسئله ای که به آن اعتقادی نداشت پوشش موی سر بود.
این بانوی نابغه علم ریاضیاتبه واسطه فعالیت هایش در علوم جبر و ریاضی و هم چنین دیگر موفقیت هایش برای بسیاری از مردم این سوال را به وجود آورد که ضریب هوشی <<مریم میرزاخانی>> چقدر بود؟ و او چطور توانست تحت عنوان بانوی جبر ایران بر قله های بلند موفقیت کشور بایستد.مریم میرزاخانی دارای موفقیت ها و دستاوردهای بسیار با ارزشی است اما واقعا چه فاکتورهایی باعث شد که او به این درجات علمی دست پیدا کند؟ پشتکار و تلاش او یا ضریب هوشی بالایش؟
جالب است بدانید که وضعیت ریاضی میرزاخانی در سال اول دبیرستان آن چنان جالب نبود آن قدر که معلم ریاضیش تشخیصش این نبود که مریم صاحب نبوغ خاصی است و به همین دلیل علاقه اش را به درس ریاضی از دست داد. سال دوم دبیرستان یکی از معلمان او مشوقش بود و به همین دلیل عملکردش در این درس پیشرفت چشمگیری داشت. در سال دوم او تبدیل به یک ستاره شد. مریم میرزاخانی و رویا بهشتی دوستش ((استاد ریاضی دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس)) به دبیرستان فرزانگان وارد شدند و در آن زمان بود که هر دو تصمیم گرفتند مسائل المپیاد انفورماتیک را حل کنند. هدف آن ها این بود که میزان توانایی خود را در حل کردن مسائل بسنجند و به همین علت باهم روی آن ها کار کردند. آن ها توانستند از 6 مسئله 3 مورد را طی چند روز حل کنند. تا آن زمان هیچ دختر ایرانی نتوانسته بود به تیم المپیاد ریاضی ایران وارد شود با این حال مدیر دبیرستان به مریم میرزاخانی این اطمینان را داد که لیاقت و شایستگی ورود به این تیم را دارد. در سال 1994 مریم و رویا در سن 17 سالگی وارد تیم المپیاد ریاضی ایران شدند. از نمره ضریب هوشی مریم میرزاخانی اطلاعات صحیحی وجود ندارد با این حال با نگاهی اجمالی به سوابق و افتخارات علمی او و هم چنین مطالعه تاریخ چه پشتکارهای بی بدیلش برای حل کردن معادلات دشوار ریاضی که باعث شد او را بانوی جبر لقب بدهند می توان به این نتیجه رسید که قطعاً مریم میرزاخانی دارای ضریب هوشی بالایی بوده است اما بیشترین میزان موفقیت او به دلیل تلاش، همت و ممارست او بوده است.
مریم میرزاخانی و افتخارات مریم میرزاخانی
از افتخارات مریم میرزاخانی می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- مدال طلا. المپیاد جهانی ریاضی (هنگکنگ ۱۹۹۴)
- مدال طلا (با نمره کامل). المپیادجهانیریاضی (کانادا۱۹۹۵)
- همکار پژوهشگاه دانشهای بنیادی، تهران، ایران از ۱۹۹۵ تا ۱۹۹۹
- جایزه افتخاریدانشگاههاروارددرسال۲۰۰۳
- جایزه برترینفارغالتحصیلاندانشگاههاروارددرسال۲۰۰۳
- جایزه پژوهشگربرتربنیادریاضیاتکلیدرسال۲۰۰۴
- جایزه ایاماسبلومنتالدرسال۲۰۰۹
- دعوت به کنگره بینالمللی ریاضیات در سال ۲۰۱۰ برای سخنرانی در مورد «توپولوژی و سیستمهای پویا و معادله دیفرانسیل معمولی»
- جایزه ستر از طرف انجمن ریاضی آمریکا در سال ۲۰۱۳
- انتخاب به عنوان یکی از ده فرد مهم سال ۲۰۱۴ از سوی مجله نیچر
- جایزه بنیاد ریاضیات کلی در سال ۲۰۱۴
- سخنران مدعو کنگره بینالمللیریاضی (۲۰۱۴)
- مدال فیلدز سال ۲۰۱۴ سئول
- عضویت در فرهنگستان علوم فرانسه در سال ۲۰۱۵
- عضویت در مجمع فیلسوفان آمریکا در سال ۲۰۱۵
- عضویت در آکادمی ملی علوم آمریکا در سال ۲۰۱۶
- عضویت در فرهنگستان هنر و علوم در سال ۲۰۱۷
مریم میرزاخانی و سخن پایانی
در این مقاله سعی کردیم که تقریبا همه چیز درباره مریم میرزاخانی را با شما به اشتراک بگذاریم. میرزاخانی زیبایی ریاضی را به افراد هنرمند نشان داد. در حقیقت شاید جایزه فیلدز تنها نمادی از دستاوردهای او باشد. یکی از مواردی که به خاطر آن و به تکرار از مریم میرزاخانی نابغه ریاضی جهان تقدیر شده است نشان دادن زیبایی علم ریاضی به جهانیان بود. جیکوبسون یکی از نویسندگان مشهور انگلیسی زبان در این باب طی یادداشتی در گاردین می گوید که: (( بهترین متن ها به این شکل نوشته می شوند. ناشناخته، تعجب آور و ناخواسته. این گونه چشم پوشی از قدرت اراده چیزی است که آن را خلاقیت می نامند. بنابراین هنرمندان و ریاضی دان ها در یک تاریکی کار می کنند. مرگمریم میرزاخانی نه تنها ریاضی دان ها بلکه شاعران نیز حس می کنند. خود میرزاخانی نیز در این رابطه در فضای مجازی این گونه نوشته بود که: (( زیبایی ریاضی تنها به پیروان بیمارتر او نشان داده می شود.)) مریم میرزاخانی در تیرماه 1396 به دلیل سرطان سینه درگذشت. او از 4 سال قبل از این تاریخ به این بیماری دچار شده بود و وارد مغز استخوانش شده بود. او در بیمارستان کالیفرنیا چشم از جهان فرو بست. دانشگاه استنفورد در رابطه با موضوع مرگ این نابغه این گونه نوشت که: (( میرزاخانی با همسرش، دخترش آناهیتا و فرزندانش زنده است.
خود مریم در مورد زندگی اش این گونه گفته: (( شما خودتان را در مسیر زندگی شکنجه می دهید اما قرار هم نیست زندگی آسان باشد.))
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.