تکنیک تغییر باور
سخت ترین فعالیت در زندگی پیاده سازی تغییر است. مردم فرار می کنند و به دنبال دلایل غیرواقعی مختلف می گردند. تکنیک های NLP نه تنها در پیاده سازی و ایجاد تغییرات بلکه در شناسایی زمینه های تغییر برای زندگی بهتر به ما کمک می کند. مقاله تکنیک تغییر باور تدوین گردیده است تا شما عزیزان با تکنیک ان ال پی و راه های تغییر باور آشنا شوید. در ادامه مقاله تکنیک تغییر باور برخی از قوی ترین تکنیک های NLP آمده است که به شما در تغییر رفتار، دریافت نتایج بهتر، نگرش مثبت و جذب تجربیات مثبت بیشتر کمک می کند. برای این که اطلاعات کاملا جدید درباره تکنیک تغییر باور وارد ذهنتان شود، توصیه ما ارتباط گرفتن با مشاورین سایت موفقیت و موسسه ام آی ای اتریش به صورت رایگان است.
تمرین تغییر باور
باور در ذهن انسان شکل می گیرد و انسان را به خوشبختی و یا به بدبختی می رساند. نوع باور شما تعیین می کند که قرار است در آینده خیلی نزدیک به خوشبختی برسید یا نرسید. در شروع مقاله تکنیک تغییر باور می خواهیم شما را با تمرین تغییر باور آشنا کنیم. شما باید برای تغییر باورتان تمرین کنید و باور خود را هر لحظه تغییر دهید. البته باورهای درست نیاز به تغییر ندارند. فقط نیاز به تقویت دارند. برای این که بیشتر با این کلمه آشنا شوید، در ادامه مقاله تکنیک تغییر باور با مثال این کلمه را به شما عزیزان توضیح داده ایم. باور به شما می گوید که، نسبت به شخصی خوشبین باشید یا بدبین. باور به شما احساس شادی و یا احساس ناراحتی می دهد. شما طبق باوری که دارید، حرکت می کنید. طبق باوری که دارید، زندگی میکنید، طبق که به باوری که دارید زندگی خود را اداره می کنید، طبق باوری که دارید وارد بازار کار می شوید، طبق باوری که دارید، زندگی خوب و یا بدی را تجربه می کنید. در یک سرتیتر کامل می گوییم که باور چیست؟ ولی قبل از آن قرار است، بگوییم تمرین تغییر باور چیست؟ برای این که باورتان را تغییر دهید، شما باید مدام با خودتان باورهای درست را تکرار کنید. البته تکرار به تنهایی کارساز نیست. مثلاً فقط بگویید که، من پولدار هستم، در صورتی که اصلاً با گفتن این جمله احساستان خوب نمی شود، پولدار نخواهید شد و یا اصلاً تلاشی برای رسیدن به آن نکنید، پولدار نخواهید شد.
برای تغییر باور باید باورهای غلط خود را در دفتر بنویسید و در مقابل آن باور درست را بنویسید و باورهای غلط را جداسازی کنید و بعد از آن بنویسید که چرا می خواهید آن را درست کنید. مثلاً باور شما این است که انسان های پولدار انسان های خیلی خوبی نیستند و این باور باعث شده است تا شما از پول دور بمانید. ولی اکنون تصمیم گرفته اید، باور خود را تغییر دهید و باور های ثروت ساز داشته باشید. برای تغییر آن بایستی جمله درست را مقابل جمله غلط بنویسید. مثلا بنویسید که انسان های پولدار بیشتر می توانند به نیازمندان کمک کنند. این جمله خنثی کننده جمله منفی می باشد. اما همین جمله را باید تکرار کرده و احساس خوب کنید. اگر احساستان با تکرار این جمله خوب نمی شود، از جمله دیگر استفاده کنید و آرام آرام آن را تکرار کنید. اگر از همان روز اول هزار بار این جمله را تکرار کنید، حالتان بد می شود. چرا که ذهنتان به شدت مقاومت نشان داده و شما را از پا در می آورد. شما باید به آرامی شروع به تغییر باور خود کنید. تکنیک تغییر باور مقالهای است که در ادامه بیشتر درباره باورهای مثبت و منفی و تغییر آنان صحبت کرده است. اگر دوست دارید که بیشتر با تکنیک تغییر باور آشنا شوید و متوجه شوید که چگونه می توانید باور خود را تغییر دهید، توصیه ما این است که، همین حالا یک دفتر برداشته و در کنار مطالعه، نکات مثبت و مهم را وارد آن کنید.
قدرت باور
اگر شما بدانید که باور با شما چه می کند، همین حالا تصمیم به تغییر آن می گیرید. باور قدرتی دارد که هیچ چیز دیگری ندارد. باور درونی و باوری که در ضمیر ناخودآگاه شما قرار دارد، باعث شده است که شما در این جایگاهی که هم اکنون هستید، قرار گیرید. اگر از زندگی خود ناراضی هستید، باور شما مشکل دارد و باورتان منفی است. مقاله تکنیک تغییر باور در یک سرتیتر کاملا به باورهای منفی و باورهای مثبت پرداخته است که با خواندن آن سرتیتر کاملاً با مطالب تازه و بسیار کاربردی آشنا خواهید شد. در این جا قرار است، مثالی بیاوریم تا شما دوستان عزیز با قدرت باور بیشتر آشنا شوید.روانشناسان بخصوص دکترها تحقیقات بسیار زیادی بر روی یک سری از افراد انجام داده اند. در چند سال گذشته روانشناسان از مقامات اجازه گرفتند و آزمایشاتی را روی چند اعدامی انجام دادند. آنان چشم های اعدامیان را که سه نفر بودند بستند و با پشت چاقو دست آنان را زخمی کردند. و از افرادی خواستند که آب را طوری تنظیم کنند که قطره قطره بچکد به گونه ای که اعدامیان فکر کنند خون آنان در حال چکیدن است و همین اتفاق افتاد. آنان باور کردند که یه دستشان بریده شده و قرار است تا یک ساعت دیگر بمیرند و همین اتفاق افتاد. آنان خیلی زود جان خود را از دست دادند. دوستان عزیز باور زندگی شما را می گیرد و یا زندگی شما را از نو می سازد.
باورهایی که از کودکی با خود حمل کرده اید و درست نمی باشند را دور بریزید. درست است که یک شبه نمی توان همه باورهای نادرست را دور ریخت، چرا که اگر این کار را بکنید آنان مقاوم تر می شوند. ولی آنان را دسته بندی کنید و مهمترین آنان را شناسایی کنید. اگر باور اصلی را شناسایی کنید و ابتدا آن را درست کنید، باورهای فرعی آرام آرام درست می شوند.
باور چیست؟
اعتقاد چیزی است که شما آن را باور دارید یا آن را درست می پذیرید. شما ممکن است چیزی را براساس یک واقعیت، یک نظر یا یک فرض باور کنید. وقتی به چیزی اعتقاد دارید ممکن است از اطلاعات شخصی فوری برخوردار نباشید، اما از این که چیزی همان طور که هست، راضی باشید. سیستم اعتقادی شما لزوماً صحیح یا دقیق نیست. جالب این جاست که نه تنها تحت تأثیر باورهای خود قرار دارید، بلکه ناخودآگاه به دنبال شواهد یا تجربیات دیگری خواهید بود که اعتقادات شما را تأیید و تقویت می کند. زیرا نمی خواهید اشتباه کنید. اعتقادات شما اغلب برداشت شما از چگونگی امور است. همه ما باورهای غلط داریم، مهم نیست که تعداد آنان چقدر است، مهم این است، بتوانیم با یادگیری تکنیک تغییر باور آنان را تغییر دهیم.
قانون باور
قانون باور می گوید، شما لزوماً آن چه را که می بینید باور ندارید، اما آن چیزی را می بینید که قبلاً تصمیم گرفته اید به آن باور و اعتقاد داشته باشید. باورهای شما واقعیت های شما را کنترل می کند. شما همیشه به گونه ای رفتار می کنید که با اکثر باورها و اعتقادات درونی خود مطابقت داشته باشد. شما با دیدن رفتار خود و زندگی حال خود متوجه خواهید شد که چه باوری شما را محدود کرده است و کدام باورتان درست است.
نکته مهم این است که قانون باور نیز قابل برگشت است. از آن جایی که شما به شیوه ای مطابق با اعتقادات خود عمل می کنید و می توانید اعمال خود را کنترل کنید، اگر درگیر اعمال منطبق با باورهایی باشید که می خواهید در مورد خود و زندگی خود داشته باشید، در نهایت همان باورها را توسعه می دهید. همان طور که عضلات را توسعه می دهید. با بلند کردن وزنه. به عنوان مثال، اگر کاملاً معتقد باشید که قرار است در زمینه انتخابی خود به موفقیت بزرگی دست پیدا کنید و هر روز دقیقاً به همان شیوه ای که یک موفقیت بزرگ عمل می کند قدم بزنید، صحبت کنید، رفتار کنید ، در نهایت طرز فکر شما توسعه داده می شود و موفق می شوید. شما قانون باور را با استفاده از تکنیک تغییر باور می توانید به نفع خود پیش ببرید.
تکنیک تغییر باور
همه ما اعتقاداتی داریم، برخی به نفع ما عمل می کنند و برخی دیگر نه. باورهایی که برای ما به یک مانع تبدیل می شوند، باورهای محدود کننده ای هستند، مانند “من نمی توانم سیگار را ترک کنم”. اگر از نزدیک مشاهده کنید، همه رفتارهای ما بر اساس برخی از باورها یا انواع دیگر است. به عنوان مثال، اگر فکر می کنید نمی توانید کاری انجام دهید، بگویید “من نمی توانم صبح زود بیدار شوم.” حتی اگر می توانید، اما نخواهید کرد. موثرترین تکنیک تغییر باور NLP است. این فرآیند به پیاده روی شما نیاز دارد. بنابراین مطمئن شوید که فضای کافی دارید. در زیر مقاله تکنیک باور، این موضوع که چگونه از ان ال پی استفاده کنید، بیان شده است:
فرمول تغییر باور
باور هر کس زندگی اکنون او را ساخته و ریشه دار کرده است. خیلی از باورهای ما ریشه ای هستند اکنون به درخت تنومند تبدیل شده اند. یعنی خیلی قوی و قدرتمند هستند. دور کردن باوری که همانند طناب سفت و محکم است، خیلی سخت است، ولی شما باید کم کم شروع به گسستن طناب سفت و سخت ذهن خود نمایید. هر باری که فرمول تغییر باور را استفاده کنید، باور شما آرام آرام سست می شود. برای ضربه زدن به باور منفی و برای دور کردن آن باید آرام آرام اقدام کنید. اقدام یک باره جواب برعکس می دهد. در واقع باور فرمولی ندارد. منظورمان از فرمول تغییر باور فرمولی است که خودتان ساخته اید. امروزه بسیاری از انسان ها با تکرار باور مثبت و با مدیتیشن باورهای مثبت را جایگزین باورهای غلط کنند و از این فرمول برای درست کردن تمام باورهای خود استفاده می کنند. برخی تصمیم می گیرند که با باور خود رو به رو شوند و او را قانع کنند که تو دیگر باید از ذهن من دور شوی. مثلاً اگر باور شما این است که دنیا پر از انسان های خائن شده است، به باور خود بگویید من به خاطر تو انسان های خوب را از خود دور کردم، ولی مگر می شود انسان های خوب در دنیا وجود نداشته باشند؟ قطعاً در زندگی شما چندین انسان خوب وجود دارد. آنان را برای ذهن خود مثال بزنید تا ذهن شما قانع شود. برخی ها این فرمول را مدام استفاده می کنند و جواب قانع کننده از آن گرفته اند. دوستان عزیز تکنیک تغییر باور را شما باید در تمام بخش های زندگی خود استفاده کنید. چرا که تمام بخش های زندگی ما باور ما را ساخته اند. در ادامه مقاله تکنیک تغییر باور، قصد دارد، شما عزیزان را با تغییر یک سری باورهای غلطی که از بچگی توسط خانواده و افراد نزدیک در ذهن ما ریشه دار کرده اند، بپردازد و به شما بگوید که چگونه می توان باورهای غلط را تغییر داد.
تغییر باورهای غلط
بسیاری از این سوالات ممکن است عجیب به نظر برسند، اما آن ها برای کمک به شما در گسترش دیدگاه خود در مورد این موضوع طراحی شده اند. این تمرینات تفکر خارج از جعبه است. هنگام مخالفت با تفکر اولیه خود، ممکن است متوجه شوید که آن چیزی که فکر می کردید باعث نمی شود که پارادایم را به چیزی مثبت تر و دلگرم کننده تر تغییر دهید.
پیامدهای بالقوه آسیب رسان را بشناسید:
پیروی از باور محدود کننده شما چه پیامدهایی دارد؟ با اعتقاد به این که نمی توانید در انتخابی قبول شوید زیرا در اولین تلاش خود شکست خورده اید می تواند شما را از گذراندن در آینده محروم کند و زندگی بهتری داشته باشید.
یک باور جدید را بپذیرید:
چیز جدیدی را انتخاب کنید که به آن اعتقاد داشته باشید. چیزی که به بهبود زندگی شما کمک می کند. این انتقال ممکن است آسان نباشد. بسته به مدت زمانی که فکر کرده اید و باور کرده اید، ممکن است یک پیوند عاطفی فوق العاده قوی ایجاد کرده و این باور را به شدت ریشه دار کرده باشد. اگر می خواهید پیش بروید و تغییر کنید، باید قدرت و شجاعت لازم را برای ایجاد این تغییر در تفکر و پذیرش باور جدید داشته باشید.
آن را عملی کنید:
اقدام کنید و کارهایی را شروع کنید که از باور جدید شما پشتیبانی می کند. اگر باور محدود کننده شما به شما می گفت: برای شروع ورزش خیلی دیر شده است، در عوض باور برای شروع هرگز دیر نیست، را اتخاذ کنید و سپس، امروز 15 دقیقه پیاده روی کنید تا شروع به ورزش کنید و یک ورزش ایجاد کنید.
تغییر باور در 60 ثانیه
ما باید از تکنیک تغییر باور هر لحظه استفاده کنیم و بعد از استفاده از تکنیک تغییر باور کرده آگاهی خود را ارتقا دهیم. ما در این جا می گوییم که چگونه در ۶۰ ثانیه باور خود را تغییر دهید. شما در ۶۰ ثانیه می توانید زندگیتان را متحول کنید.
اول این که تصمیم به تغییر بگیرید. بسته به شرایطی که دارید تغییر ممکن است شامل تغییر کامل تمامی جوانب زندگی شما باشد.
دومین مرحله این است که، خود را بشناسید یعنی به خود بگویید که من کیستم؟ و برای چه هدفی زندگی می کنم؟ و چه چیزهایی باعث محدودیت من شده است؟
بلافاصله به این که می خواهید به چه چیزی برسید فکر کنید. در این مرحله شما باید به این فکر کنید که چه باور قوی و غلطی دارید، آن را انتخاب کرده و باور صحیح را به جای آن بگذارید.
فقط کافی است که به این سه مرحله در ذهن خود نگاهی بیندازید. نگاه کردن به این سه جنبه از تغییر فقط باید در ابتدا 60 ثانیه طول بکشد. بعد از ۶۰ ثانیه در سر یک فرصت مناسب درباره هر یک بیاندیشید و بسیار راه حل برای خود تعیین کنید. هرکسی به نحوی می تواند باور خود را تغییر دهد برخی با تکرار می توانند، باور خود را تغییر دهند و برخی با تمرکز بر باور مثبت می توانند باور خود را تغییر دهند. برخی با فکر کردن مداوم به افکار مثبت و با استفاده از مدیتیشن می توانند باور خود را تغییر دهند. شایان ذکر است که، مهمترین چیز برای تغییر باور این است که خودتان را باور داشته باشید. وقتی خودتان را باور کنید، راحت تر می توانید باور خود را تغییر داده و ذهن ناخودآگاه خود را از افکار منفی تمیز کنید. در ادامه مقاله تکنیک تغییر باور به شرح باورهای منفی پرداخته ایم و گفتیم که باور های منفی چه رابطه ای با باورهای غلط دارند.
باورهای منفی
باورهای غلط چیست؟ مقاله تکنیک تغییر باور در این قسمت به پاسخ این سوال و تاثیر افکار منفی بر آن پرداخته است. آن ها باورهایی هستند که ما در مورد خود داریم نادرست و محدود کننده هستند. آن ها در ناخودآگاه ما زندگی می کنند و از آن جا که 90 درصد اعمال ما از ناخودآگاه ما ناشی می شود، باورهای غلط ما تقریباً در هر کاری که انجام می دهیم، نقش بزرگی ایفا می کنند. همچنین از آن جا که آن ها در ناخودآگاه ما زندگی می کنند، ممکن است ما از آن ها و نحوه تأثیر آن ها بر زندگی روزمره خود آگاه نباشیم. به عنوان مثال، اگر فکر می کنید دوست داشتنی نیستید، ممکن است روابط را خراب کنید. رفتار ما از باورهای ما نشأت می گیرد و ظاهر زندگی ما نتیجه رفتار جمعی ماست. بنابراین اگر باورها، به ویژه باورهای غلط خود را تغییر دهیم یا منحل کنیم، می توانیم رفتار خود را تغییر داده و در نهایت زندگی خود را تغییر دهیم. باورهای غلط ما را افکار منفی شارژ می کنند. یعنی افکار منفی باعث تقویت باورهای غلط ما می شوند. ما هر اندازه باورمان غلط و افکارمان منفی باشد، به همان اندازه از رسیدن به خوشبختی جا می مانیم. افکار منفی همانند کسی که دوست ندارید در کنارتان باشد، در کنارتان هستند. آن ها مدام در ذهنتان اتفافات منفی را مرور می کنند و مدام شما را از اتفاقات منفی می ترسانند. تنها راه یادگیری تکنیک تغییر باور است. با تغییر باور افکار های منفی از شما دور می شوند.
باورهای مثبت
در این قسمت از مقاله تکنیک تغییر باور، مطالبی راجع به باورهای مثبت آمده است. چگونه تشخیص دهیم که باورمان مثبت است؟ این سوال را مطمئناً همه ما بارها از خودمان پرسیده ایم. برای این که بدانیم یک باور درست است، یا غلط باید ببینیم احساسمان چیست؟ اگر احساس خوبی داریم، اگر شاد هستیم، اگر قلبمان آرام است، اگر احساس نزدیکی به خدا می کنیم و اگر شکرگزار هستیم، یعنی باورمان نسبت به آن چیز خاص درست است. ولی اگر مدام غر می زنیم، اگر استرس داریم، اگر احساس ناراحتی می کنیم و اگر احساس افسردگی می کنیم، باور ما غلط است. ما باید در ذهن خود به دنبال جداسازی باورهای منفی و مثبت بگردیم. ممکن است در ابتدا این کار بسیار سخت باشد. ولی به مرور راحت تر می شود. حال اگر دوست دارید با تکنیک تغییر باور و تکنیک جایگزین باورهای مثبت به جای باورهای منفی آشنا شوید، این را بدانید که افکار مثبت باورهای مثبت شما را ریشه دار می کنند و این خیلی خوب است. سعی کنید، افکار مثبت زیادی را در ذهن خود بکارید.
پرسش های متداول درباره تکنیک تغییر باور
✅آیا باور قدرت دارد؟
قدرتی که باور ما دارد هیچ چیز دیگر ندارد. باور ما باعث شده است که به انسانی تبدیل شویم که هم اکنون هستیم و زندگی ای داشته باشیم که هم اکنون داریم.
✅چگونه باور خود را تغییر دهیم؟
مقاله تکنیک تغییر باور به خاطر این که شما عزیزان را با باور و تغییر آن آشنا کند، تدوین گردیده است. توصیه ما خواندن آن می باشد.
✅آیا یک روزه می توان باور خود را تغییر داد؟
بستگی دارد که باور شما چند روزه در ضمیر ناخودآگاه شما نقش بسته است. باوری که از بچگی در ذهن ناخودآگاه وجود دارد، یک شبه از بین نمی رود. ولی باوری که یک ساعته به وجود آمده است، سریع از بین می رود
✅افکار منفی چه اثری بر ذهن ما دارند؟
افکار منفی، ماندگاری باورهای منفی را در ذهن ما چندین برابر می کنند. یعنی باعث می شوند که باورهای منفی مدت طولانی تری در ذهن ما بمانند.
تکنیک تغییر باور و سخن پایانی
باورهای محدودکننده، در بیشتر موارد، افکار ناخودآگاه هستند که به عنوان مکانیسم های دفاعی برای جلوگیری از سرخوردگی ها، شکست ها و ناامیدی ها ظاهر می شوند. در گذشته، ممکن است از مشکل خاصی رنج برده باشید و اکنون وقتی با موقعیت مشابهی رو به رو می شوید، ناخودآگاه شما راهی برای جلوگیری از آن پیدا می کند. ما در مقاله تکنیک تغییر باور راه های مقابله با باورهای محدود کننده را بیان کردیم. اگر دوست دارید بیشتر درباره تکنیک تغییر باور بدانید، توصیه ما این است که بعد از مطالعه مقاله تکنیک تغییر باور با مشاورین سایت موفقیت و موسسه MIE اتریش رایگان ارتباط بگیرید.
عالی واقعا عالی سپاسگزارم
مطالب عالی و خوبی بود سپاس
بسیار مفید و کارآمد
مطالب بسیار عال و مفید بود
سپاس از شما